Bugün 18 Ağustos 2017 Cuma Hakkımızda Öğrenci Görüşleri Sıkça Sorulanlar Bizi Takip Edin
 

 
Ana sayfa > Avustralya Work & Holiday Vizesi
Avustralya Work & Holiday Vizesi

Work and Holiday Vizesi, 18-31 yaş aralığında olan üniversite öğrencilerine ve üniversite mezunlarına yönelik sunulan 12 ay süreli bir vizedir. Vizenin amacı Avustralya’da tatil yapma imkanı sunarken çalışma hakkı tanımaktır; geçici işlerde çalışarak Avustralya’da geçireceğiniz tatilin masraflarını karşılama imkanınız olur.

Çalışma ve Tatil Vizesi’ni alacak kişiler halen üniversite öğrencisi ise YÖK, mezun ise Dış İşleri Bakanlığı tarafından belirlenmektedir ve yıllık 100 kişilik kontenjan mevcuttur.





Bu vize ile 12 ay süreyle Avustralya’da ikamet edebilir, 4 aya kadar dil kursuna devam edebilir, kısa süreli işlerde ( aynı işveren ile maksimum 6 ay) çalışabilir. Bu sayede kişi hem İngilizce dil becerilerini geliştirirken, çalışabilir ve tatil yapabilir.

Bu vize ile çalışabileceğiniz alanlardan bazıları aşağıdaki gibidir;
- Süpermarketler, giyim mağazaları,
- Kafe, bar ve restaurantlar,
- Oteller,
- Tarım ve meyvecilik,
- Satış ve telemarketing,
- İdari eleman,
- Özel ders öğretmeni.


Bu alanların dışında bölümünüz ile ilgili gönüllü / ücretli stajlar yapabilirsiniz. Gönüllü olarak sivil toplum kurumlarında çalışabilirsiniz.

Her nerede nasıl çalışırsanız çalışın, aşağıdaki çalışan haklarına sahip olursunuz;;
- Ücret
- Eşit çalışma imkanları
- Öğle arası ve molalar
- Güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı.


Kimler Başvurabilir?
Çalışma ve Tatil Vizesine başvuracakların aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekmektedir;;
1. Katılacak adayların en az 18 yaşında olması ve 31 yaşından gün almamış olması,
2. Üniversite ve MYO mezunları veya öğrencileri;
a) Haziran ayı itibariyle üniversitelerinde en az ilk iki yılını tamamlamış lisans öğrencileri
b) Haziran ayı itibariyle mezun durumda olan lisans öğrencileri,
c) Haziran ayı itibariyle mezun durumda olan ön lisans öğrencileri,
3. Orta düzeyde İngilizce bilenler, aşağıdaki yöntemlerden biri ile İngilizce bilgilerini kanıtlamaları gerekmektedir
a) IELTS sınavından en az 4.5 (Genel veya Akademik sınav olabilir),
b) TOEFL IBT ’den en az 45 ve her banttan en az 32 almış olmak,
c) Eğitim dili İngilizce olan bir üniversitede öğrenci olduğunuzu veya mezun olduğunuzu belgelemek,
d) Vize görevlisi ile telefonda İngilizce mülakata katılmak,
4. Sabıka ve Sağlık sorunu olmaması.

Başvuru Süreci ve Gerekli Evraklar
Başvuru üç aşamadan oluşmaktadır, ilk başvuru kişinin mezuniyet durumuna göre YÖK ya da Dış İşleri Bakanlığına yapılmaktadır. Kontenjan çıkması durumunda NOTA yazısı ile birlikte Elçilik ile başvuru süreci başlatılmaktadır. Bu süreçte tüm evraklar hazırlanmakta ve İngilizce tercümesi hazırlanmaktadır. Tüm bu süreçler boyunca ihtiyaç olunan evraklar aşağıdaki gibidir;

- YÖK veya Dış İşleri Bakanlığından alınan NOTA yazısı,,
- Diploma,
- İngilizce yeterlilik belgesi,
- Avustralya’da kalacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabilecek durumda olduğunuzu belgeleyen banka hesap dökümü (minimum 7000A$),
- 12 Aylık Sağlık Sigortası,
- 1 Adet yeni çekilmiş vesikalık resim,
- Pasaportunuzun kimlik ve vize etiketlerinin, giriş çıkış damgalarının olduğu sayfalarının fotokopisi,
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
- Tüm aile bireylerini ve ilişkilerini gösteren “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”,
- Arşivli Sabıka Kaydı,
- Askerlik durum belgesi,
- Eğer dil okuluna devam edecekse; Sağlık Muaynesi


Eduworld Education Services Work & Holiday Vizesi Danışmanlık Hizmeti Nedir ve Neleri Kapsamaktadır?
Eduworld Education Services Avustralya Work and Holiday Vizesi başvurusu yapmak isteyenler için başvurudan sonuca kadar süren bir başvuru hizmeti vermektedir. Başvuru vize onayı sonrasında da öğrencilerine dil okulu eğitimi ve iş bulma süreçlerinde yardımcı olmaya devam etmektedir.

Tüm vize işlemlerinde olduğu üzere eksiksiz ve doğru yazılmış “Niyet Mektubu” vize almanızın en önemli sebebidir. Eduworld danışanları sizin için durumunuzu özetleyen en doğru niyet mektubunu temin etmenizde danışmanlık hizmeti vereceklerdir. Vize işlemlerinizin tüm takibi danışmanlarımız tarafından yürütülür, tüm form ve tercümeleriniz eksiksiz düzenlenir ve en doğru başvuru gerçekleştirilir.

Başvurunuz onaylandıktan sonra gerekli konaklama ve ulaşım konularında size yardımcı olur, eğitim Departmanı Danışmanlarımız Dil Okuluna devam edecek iseniz size en doğru ve profilinize uygun okul imkanlarını sunar, eğer çalışmayı tercih ederseniz özellikle Melbourne’de iş bulmanız konusunda size yardımcı olur.

Eğer siz de başından sonuna kadar size eksiksiz yardımcı olabilecek bi danışman arıyorsanız iletişim bölümünden firmamız ile iletişime geçiniz.

Work & Holiday Vizesi hakkında Öğrenci Görüşlerini okumak için lütfen buraya gidiniz.
Bilgi İstek Formuu
 
Eduworld © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Kurumsal | Akademik Programlar | Sertifika ve Diploma | Dil Okulları | Yaz Okulları | Vize Danışmanlık | İletişim