Bugün 18 Ağustos 2017 Cuma Hakkımızda Öğrenci Görüşleri Sıkça Sorulanlar Bizi Takip Edin
 

 
Ana sayfa > Vize Danışmanlık > İrlanda Öğrenci Vizesi
İrlanda Öğrenci Vizesi

6 Aydan Daha Kısa Süreli Dil Eğitimi Alacak Olan;
Üniversite Öğrencileri, Üniversiteden Yeni Mezunlar veya Yönetici Seviyesinde Çalışanlar İçin

1. Pasaportunuz
2. Varsa eski pasaportlarınız
3. Vize ücreti(Tek girişli 150 TL, çok girişli 250 TL)
4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız(3,5 cm x 4,5 cm boyutunda ve arka fonu beyaz olmalıdır)
5. Öğrenciyseniz; öğrenci belgeniz ve transkriptiniz





6. Yeni mezunsanız; çıkış belgeniz veya diplomanız
7. Çalışıyorsanız; son 3 aya ait maaş bordronuz ve işyerinizden şirket antetli kağıdına yazılmış, görevinizi, işe giriş tarihinizi, İrlanda’da dil eğitimi almak için izinli olacağınızı gösteren yazı.
8. Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge
9. Seyahat sigortası
10. İrlanda seyahat planınızı açıklayan bir dilekçe
11. Eğitim ve konaklama ücretinizin ödendiğine dair belge
12. İrlanda'daki yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir belgeler.Anne - Babanızın veya Sponsorunuzun gelir durumunu gösteren belgeler:
- Bordrolu çalışanlar için; son 3 aylık maaş bordroları
- İşyeri sahibi olanlar için; şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri
- Emekliler için; emekli maaşlarının yattığı banka hesabının en az son 3 aylık ekstresi

Anne - Babanızın veya Sponsorunuzun maddi durumunu gösteren belgeler:
- Banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son 6 aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
* Banka hesaplarının bakiyesi; İrlanda’daki yaşam masraflarınızı karşılayacak kadar olmalıdır
(Kalınacak her hafta için en az 200 Euro)
- Malvarlığı varsa tapular, araç varsa ruhsatı
- Kira geliri varsa kira kontratları





Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Belgeler
6 Aydan Daha Uzun Süreli Dil Eğitimi Alacak Olanlar İçin

1. Pasaportunuz(Geçerlilik süresi, İrlanda’dan planladığınız dönüş tarihinden sonraki en az 12 ay daha uzun süreli olmalıdır)
2. Varsa eski pasaportlarınız
3. Vize ücreti(Tek girişli 150 TL, çok girişli 250 TL)
4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız(3,5 cm x 4,5 cm boyutunda ve arka fonu beyaz olmalıdır)
5. Son diplomanız veya çıkış belgeniz ve transkriptiniz
6. Bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belgeler- Lisede hazırlık okuduysanız, lise diplomanızın fotokopisi
- Üniversitede hazırlık okuduysanız, Üniversitenizden alınacak, İngilizce hazırlık sınıfı okuduğunuzu gösterir yazı
- Üniversitede ders olarak İngilizce aldıysanız, İngilizce transkriptiniz
- Herhangi bir dil kursuna gittiyseniz, sertifika veya kurs katılım belgeniz
7. Seyahat sigortası
8. Kurs ve konaklama ücretinizin ödendiğine dair belge
9. Çalışıyorsanız, son 3 aylık maaş bordronuz ve işyerinizden şirket antetli kağıdına yazılmış, görevinizi, işe giriş tarihinizi, İrlanda’da dil eğitimi almak için izinli olacağınızı gösteren yazı.
10. Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
11. İrlanda’daki yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir belgelerAnne - Babanızın veya Sponsorunuzun gelir durumunu gösteren belgeler:
- Bordrolu çalışanlar için; son 3 aylık maaş bordroları
- İşyeri sahibi olanlar için; şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri
- Emekliler için; emekli maaşlarının yattığı banka hesabının en az son 3 aylık ekstresi

Anne - Babanızın veya Sponsorunuzun maddi durumunu gösteren belgeler:
- Banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son 6 aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
* Banka hesaplarının bakiyesi; İrlanda’daki yaşam masraflarınızı karşılayacak kadar olmalıdır
(Banka hesaplarında en az 7.000 Euro bulunmalıdır)
- Malvarlığı varsa tapular, araç varsa ruhsatı
- Kira geliri varsa kira kontratları
12. Niyet Mektubu (İrlanda’ya gitme sebebiniz ve ne kadar süre eğitim alacağınız mektupta belirtilmeli, ayrıca vize şartlarına uyacağınız ve kalma izninizin bittiği tarihte İrlanda’dan ayrılmış olacağınız taahhüt edilmiş olmalıdır, sözkonusu mektup danışmanlarımız ile birlikte yazılacaktır)

18 Yaşından Küçük Öğrenciler İçin
1. Pasaportunuz(Geçerlilik süresi, İrlanda'dan planladığınız dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay daha uzun süreli olmalıdır)
2. Varsa eski pasaportlarınız
3. Vize ücreti(Tek girişli 150 TL, çok girişli 250 TL)
4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız(3,5 cm x 4,5 cm boyutunda ve arka fonu beyaz olmalıdır)
5. Öğrenci belgeniz
6. Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge
7. Seyahat sigortası
8. Kurs ve konaklama ücretinizin ödendiğine dair belge
9. Anne ve babanız tarafından Noter’den alınacak, yurtdışına yalnız seyahat edebileceğinizi belirten muvaffakatname
10. Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
11. İrlanda'daki yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir belgelerAnne - Babanızın veya Sponsorunuzun gelir durumunu gösteren belgeler:
- Bordrolu çalışanlar için; son 3 aylık maaş bordroları
- İşyeri sahibi olanlar için; şirketin faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri
- Emekliler için; emekli maaşlarının yattığı banka hesabının en az son 3 aylık ekstresi

Anne - Babanızın veya Sponsorunuzun maddi durumunu gösteren belgeler:
- Banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son 6 aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
* Banka hesaplarının bakiyesi; İrlanda’daki yaşam masraflarınızı karşılayacak kadar olmalıdır
(Kalınacak her hafta için en az 200 Euro)
- Malvarlığı varsa tapular, araç varsa ruhsatı
- Kira geliri varsa kira kontratları

Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.
Bilgi İstek Formuu
Eduworld © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Kurumsal | Akademik Programlar | Sertifika ve Diploma | Dil Okulları | Yaz Okulları | Vize Danışmanlık | İletişim