Bugün 18 Ağustos 2017 Cuma Hakkımızda Öğrenci Görüşleri Sıkça Sorulanlar Bizi Takip Edin
 

 
Ana sayfa > Vize Danışmanlık > Amerika Öğrenci Vizesi
Amerika Öğrenci Vizesi

Amerika Öğrenci Vizesi J1 ve F1 olmak üzere iki kategoriye ayrılmıştır. J1 vizeleri kısa süreli dil eğitimi, değişim programları için sağlanırken, F1 vizeleri üniversite eğitimi için sağlanmaktadır. Her ikisi için de başvuru süreci ve evraklar benzerdir. Her ikisi için de öğrencinin İstanbul ya da Ankara’da Konsolosluk Vize görevlileri ile görüşme yapması gerekmektedir.





Gerekli evraklar aşağıdaki gibidir:

1. Amerika'da kalacağınız sürece geçerli olacak pasaportunuz, varsa eski pasaportlarınız,

2. Nüfus cüzdanınızın fotokopisi

3. Son 6 ay içinde çekilmiş, 5x5 cm ebadında, 1 adet vesikalık fotoğrafınız (Fotoğrafın arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve fotoğrafın %50'sini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, gülümsenmemelidir.)

4. Vize ücretinin (160 USD) ödendiğine dair MRV Makbuzu (İnternet yolu ile ödenmektedir.)

5. Sevis ücretinin (200 USD) ödendiğine dair dekont (İnternet yoluyla ödenecektir.)

6. Gideceğiniz eğitim kuruluşundan alınmış kabul mektubu 'I-20 belgesi' veya “DS2019” ve proforma fatura (Eduworld tarafından sağlanacaktır),

7. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın fotokopisi

8. Halen öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgeniz. Tatil dönemi dışında yurtdışına gidecekseniz okulunuzdan alınmış, eğitiminizden izninizin olduğunu belirten mektup. Üniversite öğrencisiyseniz ek olarak transkriptiniz.



 

9. Amerika'da kalacağınız sürece masraflarınızı karşılayabileceğinizi kanıtlamanız için gereken belgeler: Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;
- Banka cüzdanları veya hesap hareketlerini gösterir banka ekstreleri
- Maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
- Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
- Kira geliri varsa kira kontratı fotokopileri

10. Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup (İşyerinize ait Ticaret Odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi eklenecektir.)

11. İngilizce öğrenmek için herhangi bir dil kursuna gittiyseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız kursa devam ettiğiniz tarihleri gösteren ve seviyenizi açıklayan bir mektup, herhangi bir dil yeterlilik sınavına girdiyseniz (TOEFL, IELTS vb) alınan skoru gösteren belge,

12. Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge (askerlik şubesinden alınacak)

13. Evliyseniz, evlilik cüzdanı fotokopisi

14. Elektronik ortamda doldurulmuş DS-160 vize formu

• Vize ücreti: 160 USD SEVIS ücreti: 180 USD (J1) & 200 USD (F1)


Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

Bilgi İstek Formuu
Eduworld © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Kurumsal | Akademik Programlar | Sertifika ve Diploma | Dil Okulları | Yaz Okulları | Vize Danışmanlık | İletişim