Bugün 18 Aralık 2017 Pazartesi Hakkımızda Öğrenci Görüşleri Sıkça Sorulanlar Bizi Takip Edin
 

 
Ana sayfa > Vize Danışmanlık > İngiltere Öğrenci Vizesi
İngiltere Öğrenci Vizesi

İngiltere'de eğitim alacak öğrenciler için iki farklı vize türü bulunmaktadır:

Öğrenci Ziyaretçi Vizesi (Student Visitor Visa); Başvuru için İngilizce düzeyi şartı yoktur. Süresi en fazla 11 ay olan kurslar için verilir. İngiltere'den uzatılamaz.

Öğrenci Vizesi (Student Visa); Başvuru için en az Orta (CEFR B1) seviyede İngilizce bilgisine sahip olmak gerekir. İngilizce seviyesi, uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesiyle kanıtlanmalıdır. İngiltere'den uzatılabilir.

Başvuru süreci evrak hazırlığı, randevu planlaması ve evrak teslimi olmak üzere üç aşamadan oluşmaktadır.





Öğrenci Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Belgeler

1. Başvuru formu

2. İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz.
• Vize başvuru tarihi itibarıyla en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır.

3. Varsa eski pasaportlarınız

4. Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğrafınız.
• Fotoğraf 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.

5. Varsa, bugüne kadar almış olduğunuz İngilizce eğitimini gösterir belge ve İngilizce tercümesi

6. İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi gösterir belgeler
• Size ve/veya anne, baba, eş, kardeş, sponsora ait;
- Orijinal banka hesap ekstresi veya cüzdanı (en az son iki aylık hesap hareketleri belgelenmeli)
- Maaş bordroları, işyeri sahibi olanların işyeri ile ilgili evrakların fotokopisi ve İngilizce tercümesi (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi)
- Malvarlığı varsa tapuların, araç varsa ruhsatının fotokopisi
- Kira geliri varsa kira kontratlarının fotokopisi ve İngilizce tercümesi

7. Öğrenciliğiniz devam ediyorsa öğrenci belgenizin aslı ve İngilizce tercümesi

8. Öğrenciliğiniz devam etmiyorsa son diplomanızın veya çıkış belgenizin fotokopisi ve İngilizce tercümesi

9. Çalışıyorsanız, son 3 aya ait maaş bordronuz, işyerinizden izinli olduğunuzu ve döndüğünüzde işinize devam
edebileceğinizi gösterir mektup ve İngilizce tercümesi

10. Öğrenci olmayan erkek adayların askerlik durumunu gösterir belge ve İngilizce tercümesi

11. Evliyseniz, evlilik cüzdanınızın fotokopisi

12. 18 yaşın altında olup anne ve baba ile seyahat etmeyen öğrenciler için anne ve babadan alınmış, noter onaylı muvaffakatname ve İngilizce tercümesi

13. 18 yaşın altındaki öğrenciler için Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi

14. Vize ücreti;142 USD (6 aylık Student Visitor Visa için) 256 USD (11 aylık Extended Student Visitor Visa için)





Öğrenci Vizesi (Tier 4) İçin Gerekli Belgeler
1. Başvuru Formu

2. İngiltere'de eğitim alacağınız süre boyunca geçerli olacak pasaportunuz ve varsa eski pasaportlarınız.

3. CAS Letter (Eduworld tarafından sağlanacaktır),

4. Diplomalarınız tercümeleri ile birlikte,

5. Bulunduğunuz İngilizce seviyesini gösterir aşağıdaki sınav sonuç belgelerinden en az bir tanesi;
• IELTS: Tüm bölümlerinden en az 4,0
PEARSON: Tüm bölümlerden en az 36
PET: Tüm bölümlerden en az Borderline
FCE, CAE, CPE, BEC: Tüm bölümlerden en az Weak

6. İngiltere'deki eğitim, konaklama ve yaşam masraflarını karşılayabileceğinizi ispatlamak için banka şubenizden alınmış orijinal hesap cüzdanı;
• Banka hesabı, öğrencinin adına olabileceği gibi anne veya babasının adına da olabilir. Bankada gösterilecek mevduat, vize başvuru tarihinden en az 28 gün önce hesaba yatırılmış olmalı ve vize sonuçlanana kadar hesapta kalmalıdır. Hisse senedi veya fon hesapları kabul edilmemektedir. Söz konusu hesap Sterlin, TL veya başka para birimleri cinsinden olabilir. Hesapta bulunması gereken miktar aşağıdaki formüle göre hesaplanacaktır:
 


Londra'da eğitim alacak öğrenciler için:

Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 1000 Sterlin
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 9000 Sterlin
 


Londra dışında eğitim alacak öğrenciler için:

Kurs süresi 9 aydan kısa ise;
Kurs ücreti + her ay için en az 800 Sterlin
Kurs süresi 9 aydan uzun ise;
Kurs ücreti + en az 7200 Sterlin
 

7. Bankada gösterilen mevduat anne veya baba üzerineyse, hesap sahibinden alınacak, masraflarınızın söz konusu kişi tarafından karşılanacağını belirten sponsorluk mektubu

8. Nüfus Müdürlüğü'nden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve İngilizce tercümesi
• Vukuatlı Nüfus Kayıt örneğinde anne, baba ve varsa kardeşler, eş, çocuklar görünmelidir.


9. 2 adet vesikalık fotoğrafınız
• Fotoğraf son 6 ay içinde çekilmiş, 3,5x4,5 cm ebadında, arka fonu beyaz ve yüzünüz doğrudan fotoğraf makinesine bakar şekilde olmalı ve portre fotoğrafın %70'ini kapsamalıdır. Gözler açık, ağız kapalı olmalı, omzunuzun üst kısmı fotoğrafta görünmelidir.

10. Vize ücreti: 530 USD

Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

Bilgi İstek Formuu
Eduworld © Tüm hakları saklıdır. Ana sayfa | Kurumsal | Akademik Programlar | Sertifika ve Diploma | Dil Okulları | Yaz Okulları | Vize Danışmanlık | İletişim